sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Kingdom Hearts perilous pursuit noppapeli

Nyt kun Kingdom Heartsista on tulossa neljäs pääsarjan peli on selvästi oikea aika ostaa kaikki teemaan kuuluvat härpäkkeet, joista ensimmäisenä pöydälleni löysi tiensä Kindom Hearts perilous pursuit noppapeli.
Idea pelissä on sama kuin videopelisarjassakin, heartlessit kuhisevat maailmoissa kuin kusiaiset konsanaan kepillä sohaistussa muurahaispesässä joten niiden joukkoja pitäisi tihentää ennenkuin maailmat on menetetty.
Pelaajat valitsevat itselleen hahmon tutuista päähahmoista, Sora, Riku, Kairi ja tietenkin Aku ja Hessu. Ikäväkseni videopeleistä tuttu ominaisuus, jossa jokaisen maailman teeman ja tarinan keskeiset henkilöt tulevat auttamaan, mutta minkäs teet.
Kun hahmot on valittu otetaan maailmakorteista sattumanvaraiset maailmat ja peli voi alkaa.
Kyseessähän tosiaan on noppapeli, joten jos osaat heittää noppaa ja osaat lukea englantia peruskoulun tasolla, niin osaat pelata tätä peliä.
Noppia heitetään vuorollaan maksimissaan kolme kertaa, valitset kustakin heitosta mieleiset nopat mitkä haluat säilyttää ja laitat ne pelilaudallesi aktivoimaan ja lataamaan hahmojen kykyjä. Ja koska kyseessä on yhteistyöpeli 2-5 pelaajan kanssa, on sinulla mahdollisuus myös jakaa noppiasi muille ja aktivoida heidän kykynsä, olettaen tietenkin että he ovat ladanneet sen ja valmistelleet sen aktivointia varten.
Pelaajan vuoron jälkeen on heitettävä noppia myös maailmakortissa oleva määrä ja aktivoida maailman omat tapahtumat noppakuvioiden mukaan. Maailman tapahtumiin sisältyy muunmuassa heartlessien lisääntyminen, mikä vie pelaajat kauemmas maailman pelastamisesta ja lähemmäs maailman menettämistä. 
Jos jossain vaiheessa kaksi maailmaa menetetään tai joku pelaajista kuolee, on peli hävitty. Voittaa voi taas kun pelaajat pelastavat kaikki pöydälle laitetut maailmat, ystävyys voittaa ja niin edelleen, perinteinen disneyn tarina.
Vaikka peli kuulostaa simppelille ja sitä se on, voi sen silti hävitä huonojen heittojen takia hyvin nopeasti. 
Onneksi noppatuloksiin voi tietyssä määrin vaikuttaa korteilla, mitä pelaajat saavat käteensä hahmokortissa olevan "collect" toiminnon avulla.
Kokonaisuus on mielestäni hyvin toimiva ja teema antaa lisäpisteitä, mutta parannettavaa on. Peliin olisi voinut lisätä hahmoja ja hahmokohtaisia kykykortteja, tällöin peliin olisi saatu enemmän strategisuutta, mutta se olisi varmasti nostanut myös oppimiskäyrää niin ehkä näin on paras. 
Taiteessa on myös parantamisen varaa, peli meni selvästi helpoimman kautta ja kortteihin on printattu vain näyttökaappauksia suoraan peleistä, mikä ei ole huono asia jos laatu olisi tasainen, mutta sitä se ei ole. Osa kuvista on pikselöityneitä ja osa teräväpiirtoa, johtuen toki siitä että se sisältää maailmoja eri pelisarjan osista ja osan välillä on kulunut sen verran aikaa että grafiikan kehittyminen erottuu selvästi.
Suosittelisin peliä helppoutensa takia noppapelien ystäville ja tietysti Kingdom Hearts faneille sillä varauksella ettei kannata odottaa tarinallista ja strategista pelikokemusta ja noppien takia kokemus voi tuntua myös epäreilulta ihmisistä mitkä eivät ole tottuneet liialliseen sattumanvaraisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti